Дана 30.05.2024. године  уз подршку колектива Бео Зоо врта још једном је организован обилазак групе корисника

„Прихватилишта за одрасла и стара лица“, Врту добре наде.

Током четворочасовне посете корисници су могли  видети многе врсте птица, лавове, бизоне, мајмуне, фоке, медведе и друге животињске врсте које овде живе.

Велику пажњу је изазвала бронзана статуа Самија, једног од хероја врта, где су корисници пожелели да се фотографишу.

Још једном велика захвалност  колективу Бео Зоо врта за незаборавне тренутке у животу наших корисника јер су неки од њих по први пут имали прилику да обиђу ову Београдску атракцију.

Дана 16.04.2024. године  група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица  заједно са радним терапеутом, Маријом, посетили су највећи београдски парк-Калемегдан и Београдску тврђаву.

Током трочасовне шетње обишли су културно историјске споменике, Победник, Карађорђев топ, цркву Ружицу, уживали у погледу са тврђаве…

Пуни прелепих утисака вратили су се у Установу на ручак.

Дана 02.04.2024. године Установа „Прихватилиште за одрасла и стара лица“ је организовала излет групе корисника, у пратњи радног терапеута, до Топчидерског парка.

Током шетње посетили су Конак кнеза Милоша и цркву Светог апостола Петра и Павла.

Посебну захвалност желимо да изразимо колективу конака на срдачном дочеку и могућности да наши корисници по први пут обиђу овај музеј.

Одмор после дуге шетње су потражили испод најстаријег платана у Европи.

Дана 29.02.2024. године за групу корисника Установе „Прихватилиште за одрасла и стара лица“ је организован обилазак изложбе „Јежева кућица-Измишљање бољег света“ у обновљеној згради Музеја 25 мај, као део програма које Музеј Југославије организује поводом Дана Музеја.

Изложба је рађена по поеми Бранка Ћопића, па су корисници могли да се подсете свих ствари везаних за своје детињство у старој Југославији.

Група корисника са радним терапеутом је обишла кућу цвећа и прошетала кроз Парк скулптура где је направљено и пар фотографија.

Посебну захвалност желимо да укажемо колективу Музеја Југославије који је својом срдачношћу омогућио нашим корисницима посету ове изузетно  занимљиве изложбе.

Дана 23.02.2024. године организована је јутарња шетња за кориснике Прихватилишта за одрасла и стара лица до Бањичке шуме или Бајфордове како је називају у последње време по редитељу и писцу (Џону Бајфорду) који је проучавао исту.

Лепо време је измамило прве веснике пролећа, висибабе, љубичице, маслачак…

После једночасовне шетње група корисника је направила краћи одмор уз кафу и сокове.

На изласку из шуме корисници Прихватилишта су заједно са Маријом радним терапеутом обишли цркву Светог Василија Острошког.

Дана 05.01.2024. године организована је  посета Божићном сеоцету код Храма Светог Саве на Врачару.

Корисници  Прихватилишта за одрасла и стара лица су током трочасовног излета имали прилику да виде поставке Витлајемске пећине, колибе Светог Серафима, Божићне капије, осете дух и проживе приче о обичајима, традицији и божићним празницима.

Након тога, група корисника је заједно са Маријом-радним терапеутом обишла Храм Светог Саве као и малу цркву која се налази на Светосавском платоу.

Испуњени празничним утисцима вратили су се у Установу.

Дана 26.12.2023. године организован је још један излет за кориснике Прихватилишта за одрасла и стара лица. Овога пута 6 корисника, заједно са радним терапеутом Маријом, обишли су најлепши манастир Београда-манастир Раковица и упознали се са историјом овог храма.

Међу најзаслужнијим српским владарима за обнову овог манастира је био српски кнез Милош Обреновић. Корисници су посетили цркву посвећену Светом Архангелу Махајлу, извор лековите воде посвећене Светој Петки као и гроб патријарха Павла.

У миру дворишта манастира  корисници су направили краћи предах.

Пуни лепих утисака вратили су се у Установу.

Дана 03.10.2023. године организован је излет корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица у пратњи радног терапеута до Авалског торња-једног од заштитних знакова Града Београда.

Са висине од 204,68 метара, колико је висок торањ, група корисника је уживала у дивном пејзажу који се простире од Шумадије до Вршачке куле.

Након обиласка торња група је наставила шетњу, сакупљајући плодове јесени за неку нову радионицу.

Одмор су пронашли у Планинарском дому „Чарапићев брест“ где су послужени бесплатном кафом.

Још једном велика захвалност запосленима како из Авалског торња тако и Планинарског дома „Чарапићев брест“.

Дана 08.08.2023. године група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица је у организацији радног терапеута Установе, Радојевић Марије, обишла Музеј науке и технике на Дорћолу.

Са пуном пажњом група је обишла музеј и упознала се са бројним експонатима из области астрономије, физике, математике….

Највише пажње су посветили разгледању инструмената и предмета који више нису у употреби, с обзиром да је на сталној поставци изложено преко четири стотине предмета из Фонда музеја науке и технике.

Овом приликом се захваљујемо колективу Музеја који је омогућио корисницима Прихватилишта за одрасла и стара лица бесплатан улазак.

Дана 24.07.2023. године организован је још један излет корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица до омиљеног излетишта Београђана- Кошутњака. Ова мала група корисника уживала је у шетњи по многобројним стазама кроз шуму пуну листопадног и  четинарског дрвећа, у овим претоплим данима. Уживали су у погледу, хладовини, шетњи, брању шумских јагода које су проналазили поред стаза.

Одмор су пронашли поред Хајдучке чесме, једне од најстаријих чесама у Београду.

Са историјом ове чесме кориснике Прихватилишта, је упознала Марија Радојевић, радни терапеут која је уједно и била водич овог  прелепог излета.

Дана 20.06.2023. године група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица је посетила Народни музеј Србије у центру главног града у пратњи радног терапеута Установе и велику захвалност дивним људима из ове ризнице културе и историје.

Корисници су имали прилику да виде сталну поставку музеја, од палеолита до уметности 20 века.

Нарочито су им се свидела сведочанства и трагови најстаријих времена, збирка Лепенског вира као и дела наших српских сликара Ђуре Јакшић, Катарине Ивановић, Димитрија Аврамовић и сл.

Пуни утисака, наставили су шетњу Кнез Михајловом улицом на чијем их је крају чекао комби за повратак у Установу.

Ово је био „дан за памћење“ по њиховим речима.

Дана 13.06.2023. године група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица је обишла Музеј Николе Тесле.

Обилазећи музеј са стручним водичем, корисници су имали прилику да се информишу о лику и делима Николе Тесле.

Програм је обухватио кратак документарни филм о њему, а након тога обилазак сталне поставке, где су могли да виде његове личне ствари, део изума, воштану фигуру, белешке, урну и још много тога.

Такође су имали прилику да, уз љубазност стручно обучених демостратора, виде рад фантастичних експоната, а неке и да додирну, што им се посебно свидело.

Захваљујемо се особљу Музеја Никола Тесла на реализованој посети.

Дана 28.04.2023. године за групу корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица је организована шетња са радним терапеутом кроз Карађорђев парк који је уједно и најстарији парк у Београду.

Обилазећи овај парк на Врачарској падини корисници су се упознали са бројним историјским догађајима и споменицима.

Такође обишли су малу цркву Светог Саве као и највећу православну цркву на Балкану-Храм Светог Саве.
Након двочасовне шетње паузу су направили на клупи испред Народне библиотеке уз фотографисање за успомену.

Дана 18.10.2022. године још једном је организован излет друге групе корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица, на Авалу.

Излет је започет обиласком Споменика Незнаном јунаку и настављен шетњом до Авалског торња који је обновљен 2010. године.

Захваљујући дивном особљу хотела Авала, група је направила предах, уз кафицу, уживајући у дивном јесењем дану.

Дана 06.10.2022. године 6 корисника  Прихватилишта за одрасла и стара лица су у пратњи радног терапеута посетили најстарији Золошки врт у Србији-Бео зоо врт.

Неки од њих су по први пут посетили Бео зоо врт или Врт Добре Наде, како га још називају. Имали су прилике из близине да виде ,,најопасније“ животиње као што су лавови, змије али су их очарале ламе, пингвини, жирафа. За данашњу посету и дивне утиске наших корисника захваљујемо љубазном особљу Бео зоо врта.

Дана  16.08.2022.  године, због временски изузетно топлог таласа, група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица је изразила жељу да заједно са радним терапеутом Маријом Радојевић посете парк шуму и излетиште Кошутњак.

У двочасовној шетњи кроз шуму листопадног и четинарског дрвећа, предах су направили код Хајдучке чесме уз причу, кафу и сокове.

Дана  19.07.2022. године  група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица, заједно са радним терапеутом су посетили један од најстаријих паркова у Београду-Топчидерски парк.

Захваљујући дивном особљу музеја, обишли су Конак кнеза Милоша Обреновића где су чули многе приче о бурној историји Срба.

Такође обишли су и цркву Светог апостола Петра и Павла која је подигнута као задужбина кнеза Милоша Обреновића.

Сликали су се испред најстаријег и најлепшег платана на Балкану који је заштићен као природна реткост јер је засађен давне 1832 године по наређењу кнеза Милоша.

Препуни утисака вратили су се у Установу, после троипочасовног обиласка

Дана 21.06.2022. године група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица заједно са радним терапеутом Установе је посетила Ботаничку башту „Јевремовац“.

Током излета, сви заједно су уживали  у шетњи кроз праву малу оазу у срцу града.

Нарочито су им се свиделе дивље јагоде, кактуси, банане, магнолије….

За диван дан захваљујемо се љубазном особљу Ботаничке баште.

09.06.2022. године корисници Прихватилишта за одрасла и стара лица су пожелели да проведу дан на Ади Циганлији, омиљеном излетишту Београђана.

Сунчано јутро, „Београдско море“ и идеална стаза за шетњу обележиле су овај дан, па је и кафа у друштву била лепша и слађа.

Епидемиолошке мере су и овога пута поштоване.

Дана 27.05.2022. године организован је излет корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица у пратњи радног терапеута Марије Радојевић и медицинске сестре  Катарине Кривокапић.

Овога пута заједно су прошетали Савским кејом, разговарали и уживали у погледу на реку.

Паузу су направили само да попију кафу, сокић….

Задовољни и пуни лепих утисака вратили су се после трочасовног излета на ручак у Установу

Дана 20.10.2021. године, подстакнути лепим временом и на задовољство корисника Установа је организовала још један излет. Крајње одредиште овог пута је био Кеј 25. мај. Лагана вожња преко Славије, па поред споменика Стефана Немање и старе железничке станице, испод Калемегдана све до Дунавског кеја.

Група је у лаганој шетњи обишла спортски центар „Иван Гале Мушкатировић“, тениски терен „Новак“, споменик браниоца Београда 1915 године, а испод Куле Небојша су направили краћу паузу уз кафу и диван поглед.

Дана 26.08.2021. године, идеално време за нови излет. Овог пута, дестинација-Топчидерски парк. Шесточлана група корисника Прихватилишта је у пратњи радног терапеута Сузане Миловановић прошетала делом Топчидерског парка, обишла цркву Светог Апостола Петра и Павла где су упалили свеће и сликали се испред платана који је засађен у време владавине династије Обреновић, а који по лепоти и димензији спада у најлепше и највеће у Европи. Корисници су посетили конак кнеза Милоша Обреновића где су се упознали са обичајима, ношњом и оружјем тога доба. Задовољни и пуни утисака су се вратили у Кумодрашку 226а.

Дана  11.08.2021. године, група корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица заједно са радним терапеутом је посетила Бео Зоо врт. Захваљујући љубазном и хуманом колективу Бео Зоо врта   корисницима су обезбеђене бесплатне улазнице. Велика захвалност за диван гест.

У скоро трочасовној посети, највише пажње су им привукле фоке, бели лавови и слон. Кратку паузу су искористили за пијење кафе. У Прихватилиште су се вратили пуни утисака које су препричавали осталим корисницима током ручка

Дана 29.07.2021. године организован је још један излет корисника Прихватилишта за одрасла и стара лица, али овога пута на Авалу. Неки од њих су се први пут попели на Авалски торањ, одакле су могли да посматрају панораму Београда и околине.

Такође обишли су споменик Незнаном јунаку. По повратку, одмор су нашли у ресторану „Авала“ где им је особље омогућило конзумирање кафе, сладоледа и палачинки (бесплатно).

Изузетно задовољни вратили су се у Кумодрашку 226а.

Велико хвала колективу ресторана Авала на љубазности и дивном изненађењу које су припремили за наше кориснике

Дана 14.07.2021. године, за шест корисника Установе „Прихватилиште за одрасла и стара лица“ организован је једнодневни излет у парк шуму Кошутњак.

Током боравка корисницима се придружила градска секретарка Секретаријата за социјалну заштиту , Наташа Станисављевић.

У пријатној атмосфери, хладовини и дружењу у парк шуми Кошутњак, корисници су провели неколико сати. Након обиласка Хајдучке чесме и трим-стазе, корисници су се освежили сладоледом. Све актуелне епидемиолошке мере су током излета поштоване.